Klustip

Klussen die nog steeds gedaan moeten worden...

We hebben een lijstje gemaakt van de klussen die erom bekend staan dat ze vaak worden uitgesteld. Herkenbaar? Lees hier hoe je ze eenvoudig en snel kunt aanpakken en oplossen.

Woonkamer

  • Kabelgootjes. Los rondslingerende kabels zorgen vaak voor veel ergenis. Niet in de laatste plaats door het ophopende stof dat zich meestal tussen alle draden verzamelt. Kabelgootjes lossen dit probleem eenvoudig op. Met Bison Poly Max® Crystal Express zet je ze onzichtbaar vast. Zoek je een tijdelijke oplossing of heb je een huurhuis? Zet de kabelgootjes dan vast met Bison Montagekit Direct Grip Tape.
  • Plinten monteren. Plinten bevestigen is een klusje dat altijd lang blijft liggen als de vloer eenmaal gelegd is. Met Bison Poly Max® High Tack Express zet je de plinten snel en muurvast op hun plek. Zie je nog een naad of kier tussen plint en laminaatvloer? Vul deze dan meteen op in de juiste kleur van de vloer met Bison Hout&Vloer.
  • Loszittend behang. Na verloop van tijd kunnen naden van behang weleens wijken en open gaan staan. Deze behangranden zijn snel terug vast te lijmen met Bison Wand & Klaar Reparatielijm. Door de unieke draai en doseerdop met 2 doseerstanden, breng je altijd de juiste hoeveelheid lijm aan. Kijk hier om te zien hoe je dit het beste doet.
  • Loszittende vloerbedekking. Zelfs vloerbedekking kan bij intensief gebruik loslaten in de hoekjes. Gebruik Bison Kit® als het maar kleine stukjes zijn. Gebruik bij grotere stukken losgelaten vloerbedekking Bison Vloerbedekkingslijm.
  • Kieren en scheuren. Door het verwarmen in huis gaan allerlei naden bij geschilderd hout open staan. Deze kun je supersnel afdichten met Bison Acrylaatkit 30 minuten. Betreft het scheuren in stucwerk of spachtelputz, gebruik dan Bison Acrylaatkit Structuur

Naar boven

Badkamer

  • Kitnaad vervangen. Een beschimmelde kitnaad is een heel lelijk en onfris zicht. Maar het vervangen is een vervelend klusje dat lang blijft liggen. Handen uit de mouwen en even goed aanpakken voor de komende jaren! Verwijder eerst de oude resten zo ver mogelijk met de Bison Multi Tool. Breng op de nog overgebleven restjes Bison Silicone Remover aan en laat het enkele uren goed intrekken. Haal de overgebleven restjes zorgvuldig weg, want op siliconen hecht niets! Ontvet vervolgens het te kitten gedeelte goed met ammoniak. Voor een mooie nieuwe kitnaad, die bovendien al na 2 uur belast kan worden, gebruik je Bison Super Silicone Sanitair.
  • Schimmelvlekken. Zit de wand van je douche tegen de buitenmuur en/of kun je de badkamer niet goed ventileren? Dan kan het voorkomen dat je te maken krijgt met nare schimmelvlekken. Schimmelvlekken op de wand kun je inspuiten met Bison Schimmelvreter® Foam & Spray. Dit product bevat oppervlakte actieve stoffen om diep in de ondergrond en dus de vlek door te dringen. Let op: het gebruik op (spack) spuitwerk plafonds en wanden is niet raadzaam. 

Naar boven

Kleine klusjes

  • Kapot speelgoed. Kapot houten speelgoed is snel een eenvoudig te repareren met Bison Secondelijm met Activator. Spuit één van de zijden in met de Activator. Let op dat je dit stuk bij het inspuiten op een oude krant legt om zo de ondergrond te beschermen. Laat de Activator goed uitwasemen. Breng vervolgens de lijm aan op de andere zijde. Bij Secondelijm geldt: minder lijm zorgt voor een betere verbinding. Kunststof speelgoed lijm je het beste met Bison Max Repair.
  • Versleten schoenen. Is de onderkant van je lievelingsschoen eigenlijk helemaal versleten 'beyond repair'? Repareer hem dan met Bison Rubber Repair. Met het bijgeleverde gaasje kun je tevens gaten in je schoenzool overbruggen. Is de hak of zool van je schoen losgekomen? Dan zet je hem weer muurvast op zijn plek met Bison Kit®.
  • Anti-slip. Geen zin om de voederbak van je hond te gaan zoeken als hij klaar is met eten? Breng dan een dun laagje Bison Max Repair aan op op onderkant van de metalen voederbak. Zo verschuift de bak niet tijdens het eten. Deze tip werkt natuurlijk ook bij het voedingsbakje van een kat, het etensbordje van je peuter, je toetsenbord, etc, etc. Het is wel belangrijk dat je de lijmlaag dun aanbrengt en gelijkmatig uitsmeert, zodat het alleen een anti-slip laag oplevert en geen dikke laag.

Naar boven