Vochtvreter® Original

Apparaat 450 g Wit Neutraal

Bestrijdt vocht in ruimtes met weinig of geen ventilatie.

Vochtvreter® Original

Wat is het?

Eigenschappen

 • Geschikt voor alle Vochtvreter® navullingen: Navulling and Tabs
 • Beschermt uw waardevolle spullen tegen vocht
 • Kost geen energie
 • Bestrijdt muffe geurtjes
 • Makkelijk en schoon in gebruik

Hoe werkt Vochtvreter® Original?

67
naar boven

Wat doet het?

Geschikt voor:

Verlaagt een te hoge relatieve luchtvochtigheid in gesloten ruimtes met weinig of geen ventilatie. O.a. geschikt voor caravan, boot, schuur, meterkast, zolder, voorraadkast, kelder, kruipruimte, logeerkamer, kledingkast, tuinhuis, keukenkast, kluis en wasruimte.

naar boven

Aan de slag

Tijdens gebruik:

Gebruiksaanwijzing

 • Gebruiksaanwijzing voor navullen met Bison Vochtvreter® Losse kristallen.
 • Haal de witte kap van het Bison Vochtvreter® apparaat en strooi de navulling gelijkmatig in het bakje tot ongeveer 1 cm onder de rand.(max. 450 g.)
 • Zet de witte kap weer terug en Bison Vochtvreter® is klaar voor gebruik.
 • Wanneer de navulling volledig is opgelost, kan het Bison Vochtvreter® apparaat eenvoudig geleegd worden in toilet of gootsteen.
 • Gebruiksaanwijzing voor navullen met Bison Vochtvreter® Navulzak 450 g.
 • Knip de buitenverpakking voorzichtig open en haal de witte navulzak uit de verpakking. Haal de witte kap van het Bison Vochtvreter® apparaat en leg de navulzak in het bakje. Let op: zorg ervoor dat de navulzak niet uitsteekt buiten het witte bakje! Zet de witte kap weer terug en Bison Vochtvreter® is klaar voor gebruik. Wanneer de navulling volledig opgelost is, kan het Bison Vochtvreter® apparaat eenvoudig geleegd worden in toilet of gootsteen.
 • Gebruiksaanwijzing voor navullen met de handige navulzak of tab:
 • Knip de verpakking voorzichtig open en haal de Navulzak of Tab uit de verpakking. Haal de kap van het apparaat en leg de Navulzak of Tab in het bakje. Let op: zorg ervoor dat de navulzak niet uitsteekt buiten het bakje. Zet de kap weer terug en Vochtvreter® is klaar voor gebruik. Plaats het apparaat op een vlakke, stabiele ondergrond. Wanneer de navulling volledig opgelost is kan het apparaat eenvoudig geleegd worden. (Gooi de lege Navulzak in de vuilnisbak). Vul het apparaat met een nieuwe Bison Vochtvreter® navulling.
 • Zet het Bison Vochtvreter® apparaat altijd op een vlakke stabiele ondergrond, bij voorkeur in een wasteiltje.

Advies

Plaats Vochtvreter® Original altijd op een vlakke en stabiele ondergrond.

Aandachtspunten

Bij lage temperaturen werkt Vochtvreter® langzamer en kan klontvorming ontstaan. Bij verhoging van de temperatuur zal de werking weer versnellen. Contact met leer, hout, natuursteen en metaal vermijden; deze materialen kunnen worden aangetast.

Na gebruik:

Vlekken/resten

Gemorste vloeistof veroorzaakt vlekken. Deze vlekken blijven vocht aantrekken. Verwijder vlekken met een overvloed aan water. Verwijder vlekken in textiel (vloerbedekking, bekleding) met natriumsulfaat (op verzoek verkrijgbaar bij Bison International). Maak een 5% oplossing in water (50 g/l) en sprenkel deze op de vlek. Voor ca. 30 minuten. Hierna het water laten verdampen m.b.v. een föhn of een straalkachel. Het achterblijvende poeder verwijderen m.b.v. een stofzuiger. Zonodig dit alles herhalen. Wastafel of gootsteen goed naspoelen met water. Contact met leer en metaal vermijden. Deze materialen kunnen aangetast worden.

naar boven

(Klus)Video's

Hoe werkt Vochtvreter® Original?

naar boven