Montagekit Ultimate

Koker 440 g

Extreem sterke, universele en oplosmiddelvrije montagelijm

Montagekit Ultimate

Wat is het?

Eigenschappen

  • Hoge aanvangshechting
  • Zeer hoge eindsterkte
  • Elastisch
  • Voor binnen en buiten
  • Overschilderbaar (eerst testen)
  • Goed vullend vermogen
  • Bestand tegen temperaturen tussen -20 °C en +100 °C
  • UV-, water- en weerbestendig
  • Zonder oplosmiddelen
naar boven

Wat doet het?

Geschikt voor:

Voor montage van traptreden, dakplaten, dakpannen, kozijnwerken, plinten, drempels, latten (hout/kunststof), lambriseringen, vensterbanken, plaatmateriaal, gipsplaten, tegels, isolatiemateriaal, zacht- en hardboardplaten, elektriciteitskasten, naamplaatjes, huisnummers, beugels en decoratieve ornamenten en lijstwerk van gips, polyurethaan- en piepschuim (Styrofoam) enz. Ook geschikt voor spiegels en natuursteen.

Niet geschikt voor:

Niet geschikt voor PE, PP, PTFE, bitumen. Voer bij het lijmen van kunststoffen altijd eerst een hechtingstest uit. De hechting op kunststoffen kan variëren naargelang het soort kunststof en de kwaliteit van de kunststof.

naar boven

Aan de slag

Voor gebruik:

Gereedschap

Gebruik een plamuurmes of een spatel om het aan te brengen. Gebruik indien nodig een rubberen hamer om lichtjes te tikken. Gebruik voor oppervlakteverlijming een lijmkam (2 mm).

Voorbereiding product

Open voor gebruik de koker door het spuitmond boven de schroefdraad met een scherp mes af te snijden. Bevestig het mondstuk op de koker en snijd het schuin af tot de gewenste diameter.

Tijdens gebruik:

Omgaan met verpakking

Lijmen en monteren: Snijd het spuitmond op een diameter van ten minste 0,5 cm af. Afdichten: Snijd de spuitmond schuin af op de gewenste voegbreedte

Gebruiksaanwijzing

De te lijmen oppervlakken moeten schoon, droog en vrij van vet en stof zijn. Eén van de oppervlakken moet poreus zijn. Verwijder los vuil. Breng de lijm aan in dotten of strepen (op een afstand van 20 - 30 cm), let er steeds op dat u de lijm in alle hoeken en aan de randen aanbrengt. Bevestig het voorwerp met een glijdende beweging en druk het goed aan. Handvast na ca. 30 minuten (de hechting is nu voldoende sterk voor transport of lichte belasting). Belastbaar na ca. 4 uur, afhankelijk van de ondergrond (minimaal 1 deel poreus) en de omgevingscondities.

Aandachtspunten

De droogtijden zijn gebaseerd op het verlijmen van ten minste één poreus materiaal en een lijmlaag van ca. 1 mm dikte. Indien twee niet-poreuze materialen worden verlijmd en/of de lijmlaag dikker is, kunnen de droogtijden aanzienlijk langer zijn.

Na gebruik:

Vlekken/resten

Gebruik terpentine voor het reinigen van gereedschap en het verwijderen van natte lijmresten. Droge lijmresten kunnen alleen mechanisch worden verwijderd.

Opslagcondities

Goed afgesloten bewaren op een droge, koele en vorstvrije plaats.

naar boven

Vergelijkbare producten

naar boven

Vaak samen gekocht

naar boven