Secondelijm Mini vloeibaar

Tube 3 x 1 g in bewaardoos

3 mini tubes voeibare secondelijm in handig opbergdoosje

Secondelijm Mini vloeibaar

Wat is het?

Eigenschappen

  • Extra snel en extreem sterk
  • 3 x mini-verpakkingen
  • ready-to-use gluer, voor elke toepassing
  • Stevige opbergbox
  • Vloeit tot in de kleinste hoeken en gaatjes
  • Vaatwasser- en waterbestendig
naar boven

Wat doet het?

Geschikt voor:

Ideel voor kleine reparaties. Lijmt bijna alle vaste en flexibele materialen zoals vele soorten kunststof (zoals PVC, ABS, PS, Plexiglas®, polycarbonaat (Makrolon®), fenolhars (Bakeliet®)), porselein, keramiek, leer, metaal, hout, kurk, vilt, kleding (test geschiktheid eerst), en rubber. Alleen deels geschikt voor glas (na een periode wordt de verbinding broos, waardoor deze verzwakt).

naar boven

Aan de slag

Voor gebruik:

Verwerkingsomstandigheden

Gebruik niet bij temperaturen onder de +10 graden. De lijm werkt het best bij een luchtvochtighied tussen de 50 en 70%.

Voorbehandeling oppervlakken

Verwijder stof, olie, vet, was of scheidingsmiddel dient grondig t van de aan elkaar te plakken oppervlakken. De beste manier om dit te bereiken is door de onderdelen een aantal keer in te wrijven met geschikte oplosmiddelen, zoals aceton (indien geschikt voor het materiaal – controleer dit eerst!). Voor metalen en metaallegeringen is het meestal voldoende om het oppervlak op te ruwen met schuurpapier of door te slijpen of te borstelen.

Tijdens gebruik:

Gebruiksaanwijzing

1. Draai de dop met de klok mee stevig op de tube om het membraam door te drukken. Tip: Druk niet op de tube tijdens het doordrukken. 2. Draai de dop eraf zodat de tuit te voorschijn komt. Breng de lijm zo dun mogelijk direct van de tussen via de tuit aan op 1 kant va n de breuk ( te veel lijm vertraagt het uithardingsproces significant_. Druk beide delen van de breuk direct op elkaar. Na gebruik (wanneer de tube nog niet leeg is), maak je de tuit schoon met een droog keukenpapiertje en plaats je de dop terug.

Aandachtspunten

Let op: Secondelijm bevat cyanoacrylaat. Gevaarlijk: kleeft binnen enkele seconden huid en oogleden aan elkaar. Buiten bereik van kinderen bewaren. Indien contact met de huid heeft plaatsgehad, vermijdt dan geforceerde pogingen om de lijm te verwijderen. In dergelijke gevallen zal de lijm vanzelf door de huid worden afgestoten. Daarna de huid wassen met water. Indien de lijm in de ogen is gekomen, dan de oogleden openhouden, direct met water uitspoelen en een dokter waarschuwen. Verkleefde vingers scheiden door goed te weken in water en vervolgens met een potlood tussen te rollen.

Na gebruik:

Vlekken/resten

Overtollige lijm direct met een droge doek o.i.d. wegwrijven. Na uitharding is het zeer moeilijk lijmresten te verwijderen. Aceton lost de lijm (slechts zeer langzaam) op.

Opslagcondities

Bewaar op een droge, koele en vorstvrije plaats. Opslaan onder +5 graden (koelkast) zorgt voor een langere levensduur van het product.

naar boven

Vergelijkbare producten

naar boven