Glue Gun Hobby

Per stuk

Lijmpistool voor hobby- en decoratieve doeleinden

Glue Gun Hobby

Wat is het?

Eigenschappen

  • Sterk, snel en eenvoudig
  • Weerbestendig
  • Warmtebestendig tot ca. +70°C
  • Krimpt niet, veroudert niet
  • Oplosmiddelvrij
  • Bestand tegen UV-licht, was- en schoonmaakmiddelen
  • Goed elektrisch isolerend vermogen
  • Spleetvullend
naar boven

Wat doet het?

Geschikt voor:

Lijmt razendsnel vele poreuze en niet-poreuze materialen, zoals hout, diverse soorten kunststof, textiel, karton, keramiek, glas etc. onderling en in combinatie. Ideaal voor het maken van een droogbloemboeket, het decoreren van (foto)lijstjes en bij modelbouw.

Niet geschikt voor:

Niet geschikt voor dragende delen of delen die voortdurend onder spanning staan. Niet te gebruiken op warmte gevoelige materialen.

naar boven

Aan de slag

Voor gebruik:

Persoonlijke veiligheid

Aanraking van het hete mondstuk of de gesmolten lijm kan brandwonden veroorzaken. Apparaat altijd buiten bereik van kinderen bewaren. Laat de lijm nooit geforceerd afkoelen onder de kraan. Laat het lijmpistool altijd via de natuurlijke weg afkoelen. Controleer het snoer regelmatig op beschadigingen en/of breuk. Indien een beschadiging wordt vastgesteld dient het lijmpistool i.v.m. de veiligheid niet meer gebruikt te worden.

Oppervlakten eisen

De ondergrond schoon en droog maken, en gladde oppervlakken opruwen.

Tijdens gebruik:

Gebruiksaanwijzing

Zet het pistool op de steunbeugel en steek de stekker in het stopcontact. Plaats een lijmpatroon Ø 7mm in het lijmpistool en laat het 5 minuten opwarmen. Knijp in de trekker om de lijm op één van beide materialen aan te brengen. Druk de delen binnen 15-20 seconden stevig aan. De verbinding zit binnen 1 minuut vast. Belangrijk: plaats tijdig een nieuw lijmpatroon achter de voorgaande om oververhitting te voorkomen. Vermijdt contact met het hete mondstuk. Als het lijmpistool voor langere tijd (een half uur) niet gebruikt wordt, verwijder dan de stekker uit het stopcontact. De vloeibare lijm punts- of streepsgewijs op één van de te lijmen oppervlakken aanbrengen. Druk de met lijm ingesmeerde delen binnen 15-20 seconden stevig aan. De hechting vindt binnen 1 minuut plaats (afhankelijk van de dikte van de op te brengen lijmlaag). Grote oppervlakken zijn moeilijk samen te voegen, omdat de lijm kan gaan stollen, voordat het gehele oppervlak is bewerkt.

Aandachtspunten

Trek de lijmpatronen nooit uit het lijmpistool, het mechanisme kan hierdoor beschadigen.

Na gebruik:

Vlekken/resten

Lijmresten zijn uitsluitend mechanisch te verwijderen.

naar boven

Vergelijkbare producten

naar boven